čista elegancija

Jelena Đoković nosi samo jedan model naočara za sunce: Čini da i običan stajling za svaki dan deluje skuplje

Bez obzira na to nosi li farmerke i košulju ili elegantniju modnu kombinaciju, supruga srpskog tenisera

Jelena i Novak Đokovićna dodeli Laureus nagradafoto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, uvek je među najzapaženijima na tribinama zbog svog stila, a na Vimbldonu uvek briljira kada je moda u pitanju.


Tako je i ove godine, kada smo Noletovu životnu saputnicu videli u više šik modnih kombinacija, a među detaljima koje ona uvek ima pri ruci uvek su i naočare za sunce.


Ovaj aksesoar neizostavan je deo stila Jelene Đoković, koja uglavnom bira "mačkaste" modele, odnosno naočare sa staklima oštrih spoljnih vrhova, koje su postale pravi modni klasik.

 

Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: Dubreuil Corinne / Abaca Press / Profimedia
Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia
Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia
Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: Mike Egerton / PA Images / Profimedia
Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: jelenadjokovicndf/Instagram
Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: Instagram / jelenadjokovicndf
Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: John Walton / PA Images / Profimedia
Mačkaste naočare Jelene Đoković FOTO: EPA / NEIL HALL

 

Mačkaste naočare Jelene Đoković su večni trend

 

Naočare inspirisane oblikom mačjih očiju postale su vodeći trend pedesetih i šezdesetih, a najveću popularnost dala im je Odri Hepbern, kada ih je ponela u filmu "Doručak kod Tifanija".

 

Odri Hepbern s mačkastim naočarima u filmu "Doručak kod Tifanija"foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Ove vanvremenske naočare posebno su cenjene jer se lako uklapaju u svaku odevnu varijantu, ostavljaju utisak vintage stila i vizuelno izdužavaju lice, zahvaljujući čemu stoje većini žena.

 

Ostavljaju utisak otmenosti i luksuza, pa su odlučan način da dodate malo gracioznosti svom izgledu iako nosite obične farmerke i košulju ili da dodatno učinite svoj look efektnijim ukoliko ste obukli romantičnu letnju haljinu.

 

Jelena Đoković na prošlogodišnjem Vimbldonufoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Deluju veoma elegantno, bez obzira na to jesu li okviri napravljeni od plastike, metala ili ukrašeni drvenim detaljima, kristalima, cirkonima...

 

 

Mogu se pronaći u raznim veličinama, a obično su najomiljenije one većih stakala, a upravo takve uglavnom bira Jelena Đoković.

 

Jelena Đoković nosi tzv. mačkaste naočarefoto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako je Jelena Đoković proslavila rođendan?