recept

Priprema traje jako kratko & zdravije su od prženih: Brzinske PLJESKAVICE OD TIKVICA iz rerne, idealan letnji ručak

Ako volite brza jela od tikvica, obavezno isprobajte lagane pljeskavice od tikvica iz rerne, s dodatkom kačkavalja.

foto: Shutterstock/Anastasia_Panait

Šta ručati u vrelim letnjim danima?

 

Tikvice su uvek dobar izbor, a kako ih ne biste pržili i grejali se pored šporeta, lakši i zdraviji način jeste da ih ispečete u rerni.

 

Pljeskavice od tikvica su jelo koje se obožava, idealno se slaže uz tzatziki salatu ili soseve, a ješćete ih bez griže savesti.

 

Sastojci:

 

  • 5 srednjih tikvica
  • 150 grama trapista/kačkavalja/gaude
  • 2 jaja
  • 150 grama prezli
  • začini (so, biber, beli luk)

 

Priprema:

  1. Narendajte tikvice, a onda ih posolite i ostaviti da odstoje. Nakon 15-20 minuta ih procedite.

  2. Dodajte rendanim tikvicama narendan kačkavalj i prezle, pa potom jaja i začine po želji.

  3. Oblikujte pljeskavice i slažite ih u pleh koji ste obložili pek-papirom.

  4. Pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju, oko pola sata, ili u zavisnosti od vaše rerne.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Vojvođanski kare kao predlog za ručak