recept

Napravite čuveni Cosmo kakav je pila Keri Bredšo: Osvežavajući koktel za vrele dane i dobro druženje spreman za 5 minuta

Ovaj ukusan i osvežavajuć koktel možete napraviti i sami kod kuće i uživati u njegovoj aromi, međutim, treba biti obazriv s obzirom da je reč o alkoholnom napitku

Recept za čuveni kosmopoliten koktelfoto: Ekaterina Markelova / Alamy / Alamy / Profimedia

U svetu koktela, jedan od najomiljenijih je Cosmopolitan, poznat i kao Cosmo. Ovaj alkoholni napitak je stekao široku popularnost tokom 20. veka, posebno zahvaljujući seriji "Seks i grad".

 

Iako je često percipiran kao ženski koktel zbog svoje karakteristične rozikaste boje, važno je napomenuti da ima podjednako jak uticaj na muškarce i žene.

 

Kako se priprema ovaj koktel je evoluirao tokom vremena, dok su se ranije koristile votke sa ukusom citrusa, danas se najčešće koristi obična vodka.

 

Sastojci za Kosmopoliten koktel:

 

  • Triple sec (liker od narandže)
  • Vodka
  • Sok od borovnice
  • Limunov sok

 

Recept za koktel Kosmopolitenfoto: Anna Maloverjan / Panthermedia / Profimedia

 

Priprema koktela:

 

  • Uzmite šejker i pažljivo izmerite 45ml vodke, 15ml triple sec likera, 10ml limunovog soka i 35ml soka od borovnice. Ovi sastojci će zajedno stvoriti savršenu harmoniju ukusa u vašem koktelu.
  • Dodajte kockice leda u šejker kako biste ohladili i razredili sastojke. Led će doprineti savršenoj teksturi i temperaturi vašeg koktela.
  • Uz čvrsto zatvoren poklopac, šejkajte sastojke u šejkeru 10 do 15 sekundi. Ovo će osigurati da se svi sastojci dobro sjedine i ohlade.
  • Nakon što ste završili sa šejkanjem, pažljivo procedite koktel u martini čašu. Ovo će ukloniti sve ostatke leda i sitne delove sastojaka, ostavljajući vam savršeno glatku i čistu poslasticu.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video: