TRIK KOJI NAM JE POTREBAN

Skuvajte ih bez pucanja ljuske: Najbolje cake iskusih domaćica za pravilno kuvanje jaja

Uveliko se već razmišlja o farbanju jaja za Uskrs, ali neretko se dešava da ovaj proces pokvari pucanje jaja

Cake kako da jaje ne pukne prilikom kuvanjafoto: Elena karetnikova/Shutterstock

Bojenje, ukrašavanje i farbanje jaja za nadolazeći praznik Uskrs, obraduje i starije i mlađe.

 

Međutim, nekad se desi da jaja u toku kuvanja naprsnu, odnosno njihova ljuska, što dalje narušava sam proces bojenja kao i kranji rezultat.

 

Kako biste sprečili pucanje ljuske, postoje određeni trikovi kojih se treba pridržavati, bilo da kuvate jaja za Uskrs ili za obrok.

 

Jedno od bitnih stvari jeste da jaja imaju dovoljno mesta u šerpi, dakle, najbolje je da se opredelite za veću šerpu kako bi mogla slobodno da se rotiraju i ne sudaraju.

 

Takođe, vrlo je bitna i temperatura, odnosno da jaja ne kuvare na najjačoj vatri.

 

Uvek možete dodati i kašičicu sirćeta koje će takođe sprečiti pucanje ljuske, što isto možete učiniti i sa solju.

 

Danas u dosta popularna i jaja sa belom ljuskom, ali ona zapravo nisu najbolji izbor za farbanje, iako će boja bolje prionuti iz razloga jer je ljuska dosta tanja no kod običnih.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video