nezaboravni zalogaji

Spolja hrskava korica, a unutra sočno: Ovo je najbolji recept za POH i koristi se i za meso i za povrće

Ako obožavate pohovanu hranu, obavezno pripremite smesu za pohovanje na ovaj način

Pohovano meso na japanski načinfoto: Caillou Wang/Shutterstock

Pohovana hrana možda nije najzdraviji izbor, ali zaista vredi povremeno se počastiti njom, zar ne?


Spolja hrskava, unutra savršeno sočna, ona pravi užitak za nepca, a veoma je važno pronaći najbolju moguću smesu.


Ovaj recept za domaći poh može da se upotrebljava prilikom pripreme pohovanog mesa, tikvica, patlidžana, bilo čega, a nećete napraviti nered i dobićete nezaboravno jelo.


Sastojci:

 

  • 3 cela jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 4 kašike brašna
  • 2 dl piva
  • so po ukusu (idealno 1/2 kašičice)


Priprema

 

  1. Dobro umutite jaja, pa im dodajte brašno, prezle i so i sve dobro promešajte.
  2. Potom najlijte pivo i još jednom dobro promešajte.
  3. Uvaljajte meso ili povrće tako da ga smesa fino prekrije, pa pecite.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lignje na mornarski način