neodoljiva

Pravi se na brzinu, a sladite se danima: Sočna KEKS TORTA po ukusu čokoholičara – bez rerne i želatina (RECEPT)

Prelepa torta sa čokoladnim filom i prelivom koja ne može da ne uspe, a neće vam oduzeti celo popodne

Čokoladna keks torta na brzinu, sa božanstvenim filom i glazuromfoto: ricette arabe/YouTube Printscreen

Keks torte spadaju u omiljene brze domaće poslastice jer ne morate da pečete koru, a uz kvalitetno pripremljen fil mogu da "stanu na crtu" bilo kom složenijem slatkišu.


Ako obožavate čokoladni ukus, ova poslastica sigurno će vam se dopasti jer ima čokoladni fil i neodoljivu glazuru, a njen ukus i miris su božanstveni.


Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena, a rezultat je čoko-torta koja se pamti.

Superbrza čokoladna keks torta

 

Brza čokoladna keks tortafoto: ricette arabe/YouTube Printscreen

Sastojci:

 

  • pakovanje keksa
  • 60 g brašna (1/2 šolje)
  • 40 g kakao praha (1/3 šolje)
  • 40 g gustina (1/3 šolje)
  • 100 g šećera (1/2 šolje)
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 litar mleka (4 šolje, ali odvojte pola čaše da kasnije umačete keks)
  • 1 kašika putera
  • 200 g čoklade
  • 200 ml slatke pavlake


Priprema

  1. Sipajte u činiju prosejano brašno i kakao prah, pa dodajte kukuruzni skrob (gustin), šećer, vanilin šećer, pa promešajte.
  2. Dodajte mleko i mešajte dok se ne razbiju grudvice i lepo se ne sjedini.
  3. Stavite na vatru i sve vreme mešajte dok se kuva.
  4. Ubacite kašiku putera i nastavite da kuvajte još koji minut dok se ne zgusne, pa prebacite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
  5. Potom ohlađen fil dobro umutite mikserom.
  6. Ređajte keks prethodno umočen u mleko po dnu kalupa za tortu, pa namažite deo fila ravnomerno. Preko poređajte još jedan red keksa koji ste umočili u mleko i tako ponavljajte sve dok ne utrošite materijal.
  7. Stavite u frižider da se stegne (najmanje dva sata).
  8. Potom otopite čokoladu, pomešajte je sa slatkom pavlakom i mešajte dok se ne sjedini, pa time prelijte tortu. Pospite pistaćima, mlevenim bademima, orasima, lešnicima... po ukusu.
  9. Vratite u frižider na pola sata.

Video tutorijal za pripremu čokoladne keks torte

 

BONUS VIDEO

Čizkejk u čaši