Paradjz čorba je mnogima jedna od omiljenih čorbi.
Pwcq
Paradajz ima dosta benefita za ljudski organizam, pa je tako zdarv i u vidu čorbe.
Dobar je ako želite malo da smršate, pošto u sebi ima likopen koji umanjuje nivo masti u našem telu.
Takođe, on čini da malo duže osećamo sitost, a uz sve to paradajz smanjuje šansu da imamo pronlem sa kardiovaskularnim bolestima. Uz sve to, recept je veoma lagan.
SASTOJCI
- voda - jedan litar
- kuvani paradajz - pola litra
- brašno - jedna kašika
- šećera - jedna kašika
- ulje - jedna kašoka
- svež peršun - malo
- paprika - jedan kom
- suvi začin - jedna mala kašika
- posni rezanci
PRIPREMA
Za početak na ulju propržite brašno i ulje, sve dok lepo ne porumene.
Posle prelijete vodom i paradajzom, a da biste onda dodali sitno iseckanu papriku.
Sada ostavite da provri, a posle dodajte začine i malo promešajte. Na kraju dodajte rezanca, količinu dozirajte po vašem ukusu.
Bonus video:
( Glossy )