radio je i za "dior"

Ko je otac Ognjena Jankovića iz BG sindikata? Malo ko zna da je tata novog dečka Milene Radulović bio poznati umetnik

Ognjen Janković je, kako sam kaže, dar za umetnost nasledio od svog oca. 

Milena Radulović i Ognjen Janković ispred suda foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Milena Radulović danas se na suđenu Miki Aleksića pojavila sa svojim novim dečkom, a to je - Ognjen Janković.

 

Ognjen je javnosti poznat kao reditelj i član rep sastava Beogradski sindikat. Jedan od filmova na kojima je radio je Zlatni dečko, a pre veze sa Milenom bio je u braku sa jednom od naših najlepših voditeljki.

 

A ono što je malo ko zna je da je njegov otac bio naš poznati umetnik. Zvao se Miodrag Janković i bio je multi-talentovana osoba, te je od njega i Ognjen nasledio gen za muziku i režiju.

 

- Odrastao sam u velikoj porodici. Otac je iz dva braka dobio nas petoro, pa zbog toga pola moje porodice živi u Beogradu, a druga polovina u Francuskoj. Moj otac Miodrag Janković je bio "sve i svašta". On je bio književnik i pisac, ima nekoliko objavljenih romana, bio je član Udruženja književnika Srbije do svoje smrti - rekao je Ognjen za Kurir. 

 

Ognjen Janković je u vezi sa Milenom Radulović foto: Antonio Ahel/ATA

Osim što je pisao, u jednom trenutku je bio i u timu prestižne kuće Kristijan Dior.

 

- Imao je zanimljiv život i pored toga. Bio je čak i u timu Kristijana Diora. Bavio se detaljima, neki pačvork. Imao je tim od tridesetak ljudi koji su radili za njega. Sećam se da je 1982. u Vogu izašla kreacija bunde koji je Bruk Šilds nosila. Bilo je to zanimljivo u to vreme - kaže Ognjen.

 

Otac Ognjena Jankovića - Miodrag Janković bio je multi-talentovani umetnik foto: Privatna Arhiva - Kurir

Njegov otac je bio uspešan u više različtih oblasti tokom života, pa je u jednom trenutku ušao i u diplomatiju.  

 

- Tata je menjao profesije i u svakoj je bio uspešan. On je doslovno bio i prvi ambasador Republike Srpske u nekom trenutku tokom devedesetih. Bio je i slikar, talentovan je bio za umetnost, ali onda kad su krenula ratna dešavanja i raspad Jugoslavije, on je počeo da radi kao dopisnik Srne u Parizu. Na kraju je dobio posao da pređe u diplomatske vode i nakon toga se polako povukao u penziju. Od njega i od majke nasledio sam gen za umetnost - ispričao je Janković.

 

Bonus video: