Septembar je već došao do pola, pa je možda pravo vreme da krenete da spremate zimnicu, a kiseli krastavčići su nezaobilazni.
Kiseli krastavčići su mnogima jedna od omiljenih namirnica koje spadaju u zimnicu. Donosimo vam domaći recept, po kome su ih spremale mnoge stare domaćice.
SASTOJCI
- krastavčići
- bibera
- mirođija
RASTVOR:
- voda - 5 litara
- so - 200 grama
- šećer - 150 grama
- esencija - 200 grama
- vinobran - 1 kesica
- konzervans - 1 kesica
PRIPREMA
Prokuvajte 5 l vode, pa kad isključite dodajte so, šećer, esenciju i ostale sastojke. Ostavite da odstoji uz povremeno mešanje dok se sve ne istopi. Nakon toga operite krastavčiće i poređajte ih u tegle.
Nalijte rastvorom i ostavite da stoji na hladnom mestu oko mesec dana. Nakon toga bi krastavci trebali da budu kiseli i spremni za upotrebu.
Bonus video:
( Glossy )