nekada davno

Hteli su da stanu na "ludi kamen": Malo ko je znao da je Neda Ukraden dugo patila za čuvenim DOKTOROM KOŠARKAŠA

Neda Ukraden je ludo volela čuvenog stručnjaka, međutim okolnosti su bile takve da im se nije dalo da odu do oltara.       

Neda Ukraden je o romansi sa čuvenom doktorom pisala u svojoj autobiografiji foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naša čuvena pevačica Neda Ukraden je svojevremeno otkrila autobiografiji "Zora je svanula" da je imala romansu sa jednim našim čuvenim doktorom.

 

U pitanju je Moma Jakovljević, koji je višestruko talentovani stručnjak pa se veoma uspešno ostvario na više životnih polja.

 

Sportski fanovi i navijači Partizana ga znaju kao doktora košarkaša ovog kluba, neki drugi kao istaknutog hirurga ili pomoćnika direktora za medicinske poslove Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović".

 

Opet nekim trećima je poznat kao sudski veštak, a oni malo stariji pamte da je svojevremeno bio i u manekenskim vodama. 

 

- Mog zgodnog, šarmatnog Beograđanina upoznala sam na muzičko-modnoj fešti u Makedoniji, gde smo oboje nastupili, on kao maneken, ja kao pevačica. Bili smo skoro istih godina, s propalim brakovima iza sebe. Osim što je bio uspešan maneken, završio je medicinu i radio kao lekar. Stanovao je s roditeljima i mlađim bratom u jednoj lepoj staroj zgradi u poznatoj dorćolskoj ulici - piše pevačica.

Tada su razmenili brojeve telefona, a Momu i Nedu sudbina je spojila opet pre nego što su nadali. 

 

Već dan kasnije jedan Nedin mutičar se razboleo, pa je pozvala Momu u pomoć. 

 

- Kako smo nas dvoje uspeli, i pored fizičke razdvojenosti i paralelnih nepodudaranih profesija, tako brzo razviti ljubav i doći do priče o braku, ni sama ne znam. Počeli smo u proleće, nastavili preko leta i dočekali jesen s već ozbiljnom pričom o zajedničkom životu. Bili smo zreli, slobodni i zaljubljeni. Obožavala sam da budem ne samo pevačica nego i njegova "obična" devojka, da s njegovom mamom idem na pijacu, da spremam ručak, neke moje specijalitete, što je nju posebno oduševljavalo. Jedino zbog čega sam tugovala je to što moja ćerka nije bila sa mnom u Beogradu - pričala Neda.

Nedini najbliži su lepo prihvatili Momu, a Nedi je posebno drago bilo da je uradila i njena ćerka Jelena. 

 

- Veza nam je ušla u ozbiljnu fazu 1987. godine, kada sam se prijavila kod njega, na njegovu kućnu adresu, i postala Beograđanka. Kao par smo svima zapali za oko, pa smo slušali razne priče. Mnogi su radili na tome da nas rastave - pisala je Neda.

 

No, u jednom trenutku je došlo vreme da Neda upiše ćerku u prvi razred osnovne škole. Međutim, pitanje je bilo u kom gradu.

- Dobro sam znala da preseljenje, promena sredine, škole, jezika, život bez bake, dede, oca, familije, nije opcija na koju će moja ćerka pristati. U jedno sam bila sigurna - nisam želela da ona zbog mene i moje odluke pati. Zato sam odabrala da ja patim. I patila sam, dugo, dugo - objasnila je Neda zašto se njihova ljubav završila.

 

A sudbina je ih kasnije opet spojila na jedan lep način. 

 

- Šta ti je život i kako promeša karte - 30 godina kasnije, baš on je, kao lekar, mojoj ćerki mnogo pomogao da sretno iznese trudnoću s trećim detetom i na svet donese mog divnog unuka, koji se rodio baš u bolnici u kojoj on radi - otkrila je Neda.

 

Bonus video: