zvanično saopštenje

Od čega je umrla Šinejd O'Konor? POLICIJA se oglasila povodom smrti legendarne irske pevačice

Policija je izdala saopštenje za javnost nakon pronalaska tela nekadašnje muzičke senzacije Šinejd O'Konor

irska muzička zvezda Šinejd O'Konor preminula je u 57. godinifoto: Kim Haughton / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što je objavljena vest da je pevačica Šinejd O'Konor umrla u 57. godini, nije bilo jasno šta je uzrok njene prerane smrti

 

Slavna irska pevačica Šinejd O'Konor pronađena je juče, 26. jula, bez znakova života u svom domu na jugoistoku Londona, javio je Dejli mejl.


Muzička zvezda, koja je godinama vodila borbu za mentalno zdravlje, već neko vreme se nije pojavljivala u javnosti nije poznato šta bi mogao biti uzrok njene smrti.


Dan nakon tragičnih vesti, oglasila se policija, koja je navela je pevačica pronađena pre podneva.

 

Policija je pozvana u sredu, 26. jula u 11.18 časova zbog prijave da žena ne daje znake života, na adresi stanovanja u oblasti SE24 – stoji u zvaničnom saopštenju policije.

 

irska pevačica Šinejd O'Konorfoto: DPA / AFP / Profimedia

Policijski službenici su bili na licu mesta i proglašena je mrtvom 56-godišnja žena. Bliži rođaci su obavešteni. Smrt se ne tretira kao sumnjiva. Dosije će biti pripremljen za mrtvozornika – objasnili su.


Šinejd O'Konor se proslavila pesmom Nothing Compares 2 U, snimila je deset studijskih albuma u periodu od 1987. do 2014. godine, a osvojila je veliki broj prestižnih muzičkih priznanja, uključujući i Gremija.

 

Otvoreno je pričala o svojim mentalnim problemima i borbi protiv depresije, a čuvena je njena izjava da će "verovatno zauvek biti malo luda". Njeni problemi pogoršali su nakon što je prošle godine izgubila sina Šejna, koji je pobegao iz bolnice i oduzeo sebi život.

 

Šinejd O'Konor umrla je u 57. godinifoto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Bili smo jedna duša podeljena na dva dela. On je bio jedina osoba koja me je ikada volela bezuslovno. Izgubljena sam bez njega – pričala je Šinejd nakon smrti sina.

 

 

BONUS VIDEO: Mentalno stanje nacije posle tragedija