vrhunski slatkiš

Recept za JAFA KOLAČ: Neodoljiva mešavina pomorandže, čokolade i kajsije koji se jednostavno topi u ustima

Postoji li neko ko ne voli ovo?

Jafa kolač je prosto neodoljivfoto: Randall Skeffington/Shutterstock

Ako tražite recept za neki slatkiš za koji znate da će vam se bez greške dopasti, onda je jafa kolač bez ikakve dileme pravi izbor.

 

SASTOJCI:

 

  • jaja - 4 kom
  • šećera oko 100 grama (može manje)
  • mleka oko 1dl
  • ulja oko 50 ml
  • brašna oko 200 grama
  • prašak za pecivo - jedno pakovanje
  • pomorandže - dva komada
  • putera - oko 50 grama
  • čokolada - oko 50 grama
  • džema od kajsija - 3 ili 4 kašike
  • čokolada - oko 100 grama

 

PRIPREMA:

 

Prvo umutite jaja sa šećerom. Možete sa jednom kašikom šećera. Nakon toga dodajte brašno i prašak za pecivo, kao i ulje i mleko. Onda sve to lepo promešajte, pa zatim sipajte smesu u pleh od rerne.

 

Pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih dvadesetak minuta.

 

Kada se malo ohladi, onda presecite na pola i jednu polovinu izmrvite. Oko 50 grama čokolade istopite i pomešajte sa maslacom. Zatim to dodajte u onaj izmrvljeni deo.

 

Iscediti pomorandže i sok koji dobijete i sipajte u izdroblejni deo.


Onda dodajte džem i promešajte miskerom sve. Nadev koji ste dobili rasporediti i na drugi deo i na kraju prelijte kolač čokoladom.

 

Kada se sve ohladi, samo ga isecakjte na kockice ili neki drugi želejni oblik.