jeste li među njima?

Nekome nabolje, a nekom... Zavisi od vas! 4 znaka kojima bi RETROGRADNI SATURN mogao da promeni život (od 17. juna)

Saturn je od marta u Ribama, a od 17. juna do 4. novembra će se naizgled kretati unazad, za šta astrolozi kažu da je veoma značajno

Uticaj retrogradnog Saturna u Ribama za horoskopske znakove biće snažanfoto: iredman/Shutterstock

Saturn se u astrologiji smatra izuzetno značajnim za čitav zodijački sistem, a poslednji put je ova planeta krenula retrogradno u znaku Vodolije u martu 2020. godine.


Ovog puta retrogradni Saturn biće u polju maštarskih Riba, a šta to tačno znači za pripadnike različitih horoskopskih znakova?


Saturn je u polju Riba od 7. marta, a retrogradno će ići od 17. juna do 4. novembra. Ova planeta simbol je pravila, propisa, zadataka, rokova, vremena i discpiline, a jedna je od onih koje se najsporije kreću u Sunčevom sistemu, pa joj je potrebno 25-30 godina da prođe kroz svih 12 znakova Zodijaka.

 

  • Šta se dešava kada Saturn, planeta pravila, krene retrogradno?


Kako Ribama vlada Neptun, planeta snova, većina znakova će se osmeliti da odleti u svet fantazije i pobegne od realnosti. Uz to, spiritualizam će biti jači u narednim mesecima, a pripadnici svih znakova Zodijaka će se fokusirati na unutrašnji rast i obnavljanje ambicija.

 

  • Na koga će najviše uticati retrogradni Saturn?


Astrolozi ističu da će na moć retrogradnog Saturna posebno biti "osetljivi" tzv. mutabilni, odnosno promenljivi horoskopski znakovi.

 

Saturn će od 17. juna ići retrogradnofoto: Ezume Images/Shutterstock
  • Blizanci


Ovaj promenljivi vazdušni znak uvek se mučio s upravljanjem većim brojem istovremenih ideja koje izviru iz njegovog inteligentnog uma.


Retrogradni Saturn u Ribama će im pomoći da uspostave kontrolu nad ovim svojim potencijalom, što će na početku biti malo izazovno jer je Saturn stroga planeta. Najvažnije je da shvatite šta je prioritet i fokusirate se na jedan po jedan zadatak.


Na prvom mestu će vam biti posao u narednim mesecima, ali to slabi posle početka novembra.

 

  • Devica


Retrogradni Saturn u Ribama mogao bi da bude sudbonosan za Device, jer slede velike promene na emotivnom planu.

 

Dogodiće se krupne stvari u oblasti partnerstava, naročito emotivnih, a tekući kvalitetni odnosi imaju tendenciju da prerastu u nešto ozbiljnije.


Uz to, Device će konačno preseku veze koje ih opterećuju, ne služe im ničemu i sprečavaju ih da napreduju uživotu i žive u spokoju.

 

  • Strelac


Slobodoljubivi, promenljivi i vatreni znak Strelca dobiće priliku da se iskupi dok je Saturn u Ribama na retrogradnom putovanju!


Iako je inače društven, Strelac sada prekida veze s ljudima koji mu nisu suštinski važni u životu, smanjuje svoj krug ljudi i postaje individualniji nego inače.

 

Retrogradni saturn počinje 17. junafoto: vectorfusionart/Shutterstock

Iako će rešiti neke probleme i popraviti greške iz prošlosti, njegov instinkt da lebdi u životu bez dodatnih odgovornosti mogao bi da bude pojačan.

 

  • Ribe


Budući da je Saturn retrogradan u Ribama, pripadnici ovog znaka posebno će osetiti njegov uticaj.


Ribe vole meditaciju, fantaziju i spiritualnost, a sada bi mogli da budu izbačeni iz zone komfora silom prilika i da se, suprotno svim očekivanjima, nađu usred surove stvarnosti.


Ako to shvate kao neophodan podsticaj Univerzuma, to ne mora da bude nužno loša stvar: u realnosti, na kraju krajeva, živimo i moramo da naučimo da funkcionišemo u njoj i rešavamo probleme.