dodela oskara 2023.

GOLA HALJINA, 91 kilogram i samopouzdanje: Lepoticu nije mogao da poljulja ni neljubazni Hju Grant na dodeli Oskara

Dodelu Oskara obeležila je čuvena plus size lepotica koja je imala posebnu ulogu pred početak ceremonije

Ešli Grejam na dodeli Oskara 2023. godinefoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Manekenka Ešli Grejam (35), već godinama najpoznatiji plus size model na planeti, doživela je posebnu čast na 95. dodeli Oskara.


Poznatoj lepotici američka Akademija filmskih nauka i umetnosti ukazala je veliko poverenje kada je Ešli dobila zadatak da bude reporterka na crvenom tepihu i ćaska s poznatima uživo pred kamerama.


Zbog toga je manekenka bila jedna od prvih koji su stigli na ceremoniju, a ona se pojavila u još jednom izdanju o kom će se nesumnjivo pričati.


Izbor Ešli Grejam za dodelu Oskara bila je crna providna toaleta kojuz potpisuje modna kuća Alberta Ferretti, a reč je o interesantnoj varijanti "gole haljine".

 

FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN


Manekenka se pojavila u kreaciji čiji se gornji deo sastoji od topa u obliku grudnjaka sa ukrštenim tračicama tik iznad stomaka, kao i lepršavih i ekstravagantnih rukava i rolka-okovratnika. Donji deo je još efektniji – preko crnog dubokog i ekstremno kratkog šortsa pada mrežasta i providna tkanina optočena kristalima i ima kraći šlep.

 

Ešli je uz to ponela dijamantske viseće minđuše i jedan efektan prsten, a uz je imala i kosu podignutu i zanimljivu punđu od tankih pletenica, čime je u prvi plan stavila lice.


Ona je još jednom pokazala da izgleda izvanredno u baš svemu što odabere, kao i da ne haje za negativne komentare i tvrdnje da ne bi trebalo da nosi kratke suknje i providnu odeću zbog toga što ima više od 90 kilograma.

 

Ešli Grejam u haljini Alberte Fereti na dodeli Oskara 2023. godinefoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Prestala sam da poredim sebe sa drugim ženama i da se takmičim sa njima. Zapravo, tada sam počela da se fokusiram na ono što radim, kako da utičem na svoju karijeru. I – bum! Počela sam da nadmašujem samu sebe. Moja karijera je bila sve uspešnija, mogla sam da dobijem sve što bih poželela – ispričala je Ešli jednom prilikom kako je stekla samopouzdanje.


Manekenka se, inače, odlično snašla na crvenom tepihu, a društvene mreže preplavio je jedan njen intervju koji je mogao da bude vrlo neprijatan. Naime, Ešli je pitala britanskog glumca Hjua Granta, koji nije izgledao preterano zainteresovano za ćaskanje, o filmu "Nož u leđa: Stakleni luk", a on je prokomentarisao da su njemu pojavljuje na tri sekunde, odgovarajući joj sve vreme ukratko i neprijatno, uz prevrtanje očima u jednom trenutku.

Manekenka je, ipak, ostala nasmejana i komunikativna, a komentari na račun glumca su brutalni.


"Kako ga nije sramota da bude ovakav prema njoj, baš je bila ljubazna", "Kako ima srca da se ovako ponaša prema Ešli", " Ona je tako profesionalna, a on je bezobrazan", "Njoj treba dati emisiju, a njemu uskratiti poziv na ovakve događaje ako mu je toliko ispod časti da priča s ljudima", "Sram ga bilo, devojka mu se lepo obraća"... neki su od komentara.