Najbolji recept za palačinke koji ste ikada probali: Stari bakin TRIK će učiniti da budu mekane i vazdušaste

Prilikom pravljenja palčinki mnogi sastojke dodaju odokativno i baš zbog toga one ne budu savršene 

foto: Shutterstock / Helena Zolotuhina

Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja obožava da jede palačinke znate da je stvarno teško napraviti ih da budu savršene. Nekada su mnogo tanke, nekada žilave, ponekad ostanu grudvice...

 

Sve ovo čini da niste zadovoljni palačinkama, a sve se dešava zbog toga što ne merite tačno sastojke, već odokativno sipate brašno, mleko i druge sastojke.

 

Jedna stara domaćica otkrila nam je trik zbog kojeg njeni unuci već na sam pomen palačinki trče u njenu malu ušuškanu kuhinju. Tajna je u tome da sve sastojke merite na čaše.

 

 

Evo bakinog recepta, a vi ga sada obavezno zapišite:

 

Potrebno je:

 

  • 2 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 40 ml ulja
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja vrele vode

 

Evo kako se prave najlepše i najukusnije palačinkefoto: Viktory Panchenko/Shutterstock

 

Priprema:

 

U veliku plastičnu posudu stavite jaja, ulje, šećer i so pa sve izmešajte ručno, mutilicom. Kada ste umutili jaja, odmah jednu za drugom u činiju sipajte šolju vrele vode, šolju mleka i šolju brašna. Izmešajte dobro i ostavite da se smesa "odmori" dok se tiganj zagreje.

 

Palačinke pečemo u zagrejanom tiganju 1 minut s jedne, i 1 minut s druge strane. Premažite ih nadevom po želji i uživajte u njihovoj savršenoj koznistenciji i još lepšem ukusu.