zanimljivo

Da li znate kako se Alen Islamović zaista zove? Promenio ga je pre 30 godina, a sada ga skoro više niko po njemu ne zove

Njegove pesme znaju gotovo svi, ali ono što ne znaju mnogi jeste to da je svoje pravo ime promenio još pre više od 30 godina.

foto: Zorana Jevtić

Čuveni pevač "Divljih jagoda" Alen Islamović godinama je na sceni. U njegovim hitovima smo uživali godinama, ali postoji jedan detalj iz njegove karijere o kojem se retko govorilo.

 

Naime, kada je počeo da peva u kultnoj grupi, čelini ljudi su mu savetovali da bi trebao da promeni ime, jer, kako su rekli njegovo pravo nije bilo dovoljno zvučno.

 

I tako je tada Alija, odlučio da se zove Alen. 

 

 

- Tačno je da mi je pravo ime Alija. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije, tako je bilo i u mom slučaju - rekao je Alen Islamović.

 

Domaći mediji su pisali da se njemu zapravo u prvom trenutku ta ideja baš i nije dopala, ali je ipak odlučio da posluša ljude koji su mu to savetovali. 

 

- Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija — ispričao je svojevremeno izvor blizak Islamoviću.

 

 "Divlje Jagode" su se "raspale" 1986. godine, a Islamović je pevao u "Bijelom dugmetu", dok sad nastupa kao solo pevač.