ovo do sada niste probali

Drugi savet će vas posebno IZNENADITI: 3 trika koji će mirišljavoj sveći PRODUŽITI TRAJANJE

Ako želite da vašu sveću koristite nešto duže nego što ste je do sada koristili, onda obratite pažnju na ove savete. 

foto: Profimedia

Ukoliko ste ljubitelji mirišljavih sveća koje ne samo da vam dom ispune prijatnim mirisom nego na nekoga umeju delovati i terapijski onda će vam ovi saveti veoma služiti ukoliko želite da vašim svećama produžite vek trajanja i da pojačate intenzitet njihovog mirisa. 

 

 

Kada govorimo o terapijskim dejstvima sveća one se najčešće koriste za meditacije, za oslobađanje od stresa i anksioznosti. Najbolje bi bilo da ukoliko volite sveće koristite one koji su izrađenje od prirodnih sastojaka, jer su mnogo zdravije za upotrebu. 

 

 

Sveće od čistog pčelinjeg voska ili od biljnog voska su odlične za pročišćavanje vazduha, odnosno one svojim negativnim jonima suzbijaju alergene i zagađenje. 

 

One takođe mogu doprineti i poboljšanju funkcionisanja sinusa, ali mogu biti dobre i za rešavanje problema sa astmom. Vrlo je bitno napomenuti da kada kupujete mirišljave sveće obaratite pažnju na sastojke, te da sastojci ne treba da imaju olovo i parafin, alkohol, destilate, estre, formaldehid i petrolej...

 

Međutim postoje neke instrukcije kojih možete da se pridržavate kako bi vaše sveće trajale duže i kako biste ih pravilno koristili:

 

  • Sveću držite upaljenu sve dok se vosak ne otopi tako da napravi "bazen" jer će u tom slučaju najmanje ostati voska na zidovima
  • Sveća ne bi trebala da gori predugo, najbolje oko 4 sata
  • Obatite pažnju na fitilj. On ne bi trebao da bude duži od 8 mm, jer će se vosak, ako fitilj bude prekratak topiti loše, a ako bude predug onda će doći do pojave crnog dima. 
  • Fitilj takođe treba da bude uspravno postavljen