RECEPT

Kremasti dezert gotov ZA POLA SATA: LAŽNE VANILICE se tope u ustima i savršene su za proleće

Lažne vanilice predstavljaju pravi prolećni slatkiš. 

foto: Shutterstock / Peter Nadolski

Iako se starinske vanilice najčešće pripremaju zimi, ove moderne, neki ih zovu lažne, osvojiće srca svih ljubitelja kremastih prolećnih slatkiša.

 

Za njihovu pripremu vam neće biti potrebno mnogo umeća, a ni vremena. Veoma su dekorativne i praktične, pa sa njima možete da ukrasite sto tokom rođendana. 

 

 

I što je najvažnije, nisu lepe samo na oko već imaju i fantastičan ukus od kojeg se bude sva čula.

 

Šta ćekate, odmah ih isprobajte. 

 

Potrebno je:

 

  • 150 g maslaca
  • 100 g neslanog krem sira
  • 50 g šećera
  • 175 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 36 komada okruglog keksa
  • jagode

 

Priprema:

 

U činiji mikserom umutite omekšali maslac, krem sir i šećer da dobijete glatku masu. Posebno umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom, pa je sastavite s prethodnom smesom.

 

Na keks stavite malo krema, pa seckane jagode i odozgo premažite kremom. Na kraju pokrijte drugim keksom. Tako uradite sa svim keksovima. Svaku vanilicu dekorišite kremom i seckanim jagodama.