Ako ste ikada poželeli da kod kuće imate hranu koja će da podseća na ovnu koju kupujete u obližnjoj radnji gde se prodaje već pripremljeno i ispečeno testo, onda je vreme da probate ovaj recept.
Sastojci:
- 4 kašike brčkog jogurta
- 1 jaje
- 1 kašika meda
- bobičasto voće po izboru (maline, kupine, borovnica...)
- 6 kriški tost hleba
Priprema:
Prvo je potrebno da u jednu posudu razbijete jaje i umutute ga.
Nakon toga dodajte sastojak jedan za drugim odnosno, grčki jogurt, pa med i nastavite da mešate sve sastojke. Kada se potpuno sjedine vaš nadev je spreman.
Vreme je da zagrejete rernu na 200 stepeni.
Zatim obložite pleh papirom za pečenje, a nakon toga u njega poređajte kriške tost hleba. Svaku krišku malo udubite na srediti, jer ćete tu staviti pripremljen nadev.
Nakon toga dodajte nadev u svaku krišku i pospite bobičasto voće po kriškama.
Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta.
Zatim je vreme da servirate vaše jelo, ali možete ga dodatno obogatiti kuglama sladoleda od vanile i topingom.
Prijatno!