Puding-kolači mnogima su omiljene poslastice jer su kremasti, lako se spremaju, uglavnom bez ikakvog pečenja i potrebnog umeća.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g kukuruznog skroba
- 10 g vanilin šećera ili malo ekstrakta vanile
- litar mleka
- 300 ml slatke pavlake +100 g šećera u prahu (možete i izostaviti iz slatke pavlake)
- 50-100 gr mlečne, bele ili crne čokolade
Priprema:
Jaja, šećer skrob i vanilin šećer pomešajte sa malo mleka i umutite žicom.
Ostatak mleka stavite da se greje i dodajte smesu od jaja. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre i pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi, umutite mikserom.
Pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa sjedinite obe smese.
Sipajte u pleh ili tepsiju dimenzija 22×22 cm, poravnajte i narendajte čokoladu preko. Stavite u frižider da se hladi (barem na pola sata).
( Glossy )