rapsodija ukusa

Kraljica glamura i jednostavnosti: Recept za neodoljivu BELU tortu sa biskvitom

Čitava porodica će biti oduševljena ukusom i teksturom ove čarobne poslastice.

foto: Tim Hill / Alamy, Profimedia

Ukoliko uskoro proslavljate rođendan, krštenje, slavu ili godišnjicu, elegantna bela torta za biskvitom je pravi izbor, kako zbog neodoljivog ukusa, izgleda, ali i brzine kojoj je možete napraviti. Bela torta će izgledati još glamuroznije ukoliko je ukraste svežim laticama ruže ili voćem.

 

Sastojci za koru:

7 belanaca

14 kašika šećera

3 kašike keksa mlevenog

Sastojci za fil:

21 žumance

jedno celo jaje

350 gr šećera

jedna bela čokolada

400g mlevenog keksa

2 margarina

1/2 kg šlaga

Priprema:


Potrebne su tri kore. Umutiti belanaca i šećer, dodati keks, peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil se priprema tako što se žumanca i šećer kuvaju na pari. Vruće dodati 100 gr bele čokolade. Ohladiti i staviti keks i omekšali margarin. Filovati: kora, fil, šlag i tako sve tri kore.

 

foto: Profimedia