Ovako pripremljene prženice su odlična opcija jer nisu masne koliko one pržene u tiganju, a ipak su dovoljno sočne i toliko se lako prave da će postati vaš omiljeni doručak
Ako obožavate tople prženice, ali izbegavate da ih pravite da ne biste stajali dugo pored šporeta, potrošili previše jaja i ulja i zato što vam ispadaju previše masne, ovaj recept će vam se dopasti. Ne treba vam ni previše vremena ni previše sastojaka, a ukus je izvanredan!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 10 tanko sečenih kriški hleba
- 9 kašika mleka
- 5 kašika ulja + za premazivanje
- prstohvat soli
Priprema
U dubljoj činiji umutiji jaja, pa dodati mleko i pet kašika ulja. Posoliti i sve dobro promešati.
Umočiti kriške hleba jednu po jednu i ređati po tacni, pa ostaviti da odstoji desetak minuta.
Zatim poređati po plehu obloženom papirom za pečenje.
Uz pomoć četkice uljem premazati kriške odozgo.
Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.