recept dana

Za tren ćete okupiti porodicu za trpezom: Neodoljivi goveđi rolat sa barenim jajima, gotov za 30 minuta

Čak i početnici će uspeti da ga pripreme, a pored sveže salate i krompira biće savršen izbor za večeru.

foto: Virginija Vaidakaviciene, Profimedia

Ljubitelji mlevenog mesa, govedine i barenih jaja potpuno će se oduševiti rolatom koji je pravi užitak uz praznični ručak ili večeru. Kombinacija začina, maslinovog ulja i prepečene govedine je neodoljiva, a možete je napraviti za 30 minuta.

 

Sastojci:

 

kilogram mlevenog mesa - goveđeg

8 jaja

200 ml kisele vode

kalijumova so

crni biber

začin c

maslinovo ulje

 

Priprema:

 

Goveđe mleveno meso začiniti, dodati jaje, kiselu vodu, te dobro sjediniti i ostaviti pola sata od odstoji. Skuvati ostalih 7 jaja.

 

Nauljiti pleh, poređati kuvana jaja, razvući mleveno meso i rolovati. Kada završite proces, premažite sa malo belanceta i maslinovog ulja kako rolat ne bi pucao. Pecite u zagrejanoj rerni 40 minuta na 200 stepeni. Rolat od mesa i jaja se služi uz domaći ajvar, pinđur, pire krompir i svežu salatu.

 

foto: Profimedia, Ivan Mateev