Ako ste mislili da teniserka nije vrsna domaćica, ona vas ovim receptom može uveriti u suprotno.
Praznična atmosfera ušetala je i u dom teniserke Ane Ivanović koja je nakon dekorisanja doma i kupovine jelke sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, odlučila da napravi ukusne božićne keksiće, bez brašna i šećera, jer vodi računa kako o liniji, tako i o zdravlju.
Recept je veoma jednostavan, a neodoljivog ukusa, te će vaši ukućani sigurno biti ouševljeni ovom prazničnom poslasticom.
Sastojci:
300 g banana
160 ml bademovog mleka
100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)
110 g meda (ili manje po ukusu)
1 kašičica čistog ekstrakta vanile
240 g ovsenih pahuljica
50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte bananu, mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite. U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte. Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.