magija na tanjiru

Neka vam dom zamiriše na neodljivi slatkiš: Ana Ivanović podelila recept za ukusne BOŽIĆNE keksiće (FOTO)

Ako ste mislili da teniserka nije vrsna domaćica, ona vas ovim receptom može uveriti u suprotno.

foto: Profimedia

Praznična atmosfera ušetala je i u dom teniserke Ane Ivanović koja je nakon dekorisanja doma i kupovine jelke sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom, odlučila da napravi ukusne božićne keksiće, bez brašna i šećera, jer vodi računa kako o liniji, tako i o zdravlju.

 

Recept je veoma jednostavan, a neodoljivog ukusa, te će vaši ukućani sigurno biti ouševljeni ovom prazničnom poslasticom.

 

Sastojci:

 

300 g banana

160 ml bademovog mleka

100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)

2 kašičice jabukovače (cidera od jabuke)

110 g meda (ili manje po ukusu)

1 kašičica čistog ekstrakta vanile

240 g ovsenih pahuljica

50 g bademovog brašna (samlevenih blanširanih badema)

2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice soli

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte bananu, mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite. U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte. Sipajte smesu u željene kalupe za božićne kolačiće, pa ih stavite u pleh premazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.