vredi probati

Jednostavno se sprema, a ukus je drugačiji: Improvizovan suši sa krastavcem i tunjevinom će vam pomutiti um

Ukoliko ste ljubitelji ovog poznatog jela sa istoka, evo ga način kako možete da improvizujete pripremu istog, bez pirinča i algi, a da je uzgred i jako ukusno za jesti. 

foto: Shutterstock

Zavrnite rukave i na jednostavan način pripremite ukusno jelo koje će biti odličan izbor za brzi i lagan obrok. 

 

Sastojci: 

 

  • 1 krastavac
  • tunjevina u komadićima
  • pavlaka
  • malo mirođije
  • malo limuna
  • 2 čena belog luka

 

 

 

Priprema: 

 

U jednu posudu je potrebno prvo zamešati sastojke koje ćemo staviti kao nadev kasnije u deljke krastavca. 

 

Dakle, stavite tunjevinu iz koje je neophodno iscediti ulje, a zatim u komadiće dodajte pavlaku, a nakon toga sve dobro promešajte. 

 

Vreme je da u to dodate malo mirođije, trunku limunovog soka i sitno iseckan beli luk. 

 

Kada to pomešate, vreme je da krastavac tanko isećete po dužini i od deljki napravite odlik pravougaonika, kao što su i alge sa kojima se rola suši. 

 

Nakon toga urolajte krastavac i isecite na kolutiće koje želite. Možete ga umakati u soja sos! 

 

Prijatno!