Ako volite stare i proverene uštipke po bakinom receptu, ova unapređena varijanta koja je još sočnija, ali i kremastija, sigurno će vam biti po ukusu
Za ljubitelje testa i nešto masnijeg doručka, ovaj recept je jednostavno savršen! Ovi sočni uštipci pripremaju se vrlo brzo, a njihov ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 manja jajeta
- 150 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 mililitara mleka
- 120 grama nešto slanijeg kačkavalja
- ulje
- prstohvat soli
Priprema
Umutiti jaja, pa sipati mleko i dobro promešati, pa postepeno, uz neprestano mešanje, dodavati brašno s praškom za pecivo. Posoliti i zamesiti gusto testo.
Preko svega narendati kačkavalj, pa premesiti. Uzimati kašikom delove testa i oblikovati ih dlanovima u loptice i spljeskati u oblik pljeskavice, pa pržiti u prethodno zagrejanom ulju.
Po vađenju iz ulja ređati po papirnom ubrusu da bi se ocedila masnoća.
Služiti toplo uz jogurt.