Ako do sada niste pripremali poslastice sa vanilom, onda je pravo vreme da u jesenje dane unesete mirise ove mirise i ukuse
Sa jeseni mnogi svoje trpeze prilagođavamo novom godišnjem dobu i vremenu, tako da nikako ne isključujte vanilu koja je bila i ostala savršen dodatak svim poslasticama.
Sastojci za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 3 kakaoa
- 3 kašike brašna
Priprema kore:
Dobro umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera. Kada se sve to lepo veže, potrebno je dodati 6 žumanaca i 3 kašike kakao. Zatim, postepeno dodajite brašno kako se ne bi napravili grumančići.
Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.
Sastojci za fil:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 1/2 l mleka
- 1 štapić vanile
Priprema fila:
Prvo umutite jaja sa šećerom dok smesa ne dobije određenu gustinu. Zatim je potrebno dodati mleko koje će razrediti masu, a onda u njega dodati brašno kao i narendanu vanilu.
Sve ovo kuvati na pari dok se ne zgusne.
Priprema rolata:
Premazati koru filom i zatim sve to zaviti u rolnu. Odozgo je potrebno po želji premazati rolat čokoladom ili kremom, pa posuti orasima.