divnog ukusa

Ovako savršenu poslasticu do sada niste probali: ROLAT SA VANILOM je nešto najukusnije što možete zamisliti

Ako do sada niste pripremali poslastice sa vanilom, onda je pravo vreme da u jesenje dane unesete mirise ove mirise i ukuse

foto: Shuterstock

Sa jeseni mnogi svoje trpeze prilagođavamo novom godišnjem dobu i vremenu, tako da nikako ne isključujte vanilu koja je bila i ostala savršen dodatak svim poslasticama.

 

Sastojci za koru: 

 

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 3 kakaoa
  • 3 kašike brašna

 

Priprema kore:

 

Dobro umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera. Kada se sve to lepo veže, potrebno je dodati 6 žumanaca i 3 kašike kakao. Zatim, postepeno dodajite brašno kako se ne bi napravili grumančići. 

 

Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni. 

 

 

Sastojci za fil:

 

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 l mleka
  • 1 štapić vanile

 

Priprema fila:

 

Prvo umutite jaja sa šećerom dok smesa ne dobije određenu gustinu. Zatim je potrebno dodati mleko koje će razrediti masu, a onda u njega dodati brašno kao i narendanu vanilu. 

 

Sve ovo kuvati na pari dok se ne zgusne. 

 

Priprema rolata:

 

Premazati koru filom i zatim sve to zaviti u rolnu. Odozgo je potrebno po želji premazati rolat čokoladom ili kremom, pa posuti orasima.