Ne morate da budete najbolji poslastičar na svetu ― dovoljno je da imate manje od pola sata i ljubav prema poslasticama iz bakinog kuvara
Sastojci:
Za koru
- 3 jajeta podeljena na žumance i belance
- 7 kašika brašna
- 7 kašika kristal šećera
- rendana kora limuna
Za karamel
- 100 ml ulja
- 80 grama kristal šećera
Za gornji deo
- 50 grama mlevenih oraha
- Limunov sok
- 7 bresaka
Priprema
Karamelizovati ulje i šećer dok ne dobiju smeđu boju.
Na kalup obložen pek-papirom poređati očišćene breskve isečene na kriške i staviti u rernu da se na 180 stepeni peče pet minuta, pa izvaditi i posuti mlevenim orasima i poprskati limunovim sokom.
Potom u dubokoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati sneg od belanaca, brašno, šećer, koru limuna .Potom ovim testom preliti sloj od bresaka i oraha i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Zatim prohladiti i izvaditi iz kalupa izvrtanjem na tanjir.
( Glossy )