prste da poližete!

Sočan, bogat i TAKO UKUSAN: Neodoljivi prevrnuti KOLAČ OD BRESKVE koji će vam ulepšati dan (RECEPT)

Ne morate da budete najbolji poslastičar na svetu ― dovoljno je da imate manje od pola sata i ljubav prema poslasticama iz bakinog kuvara

foto: Shutterstock

Sastojci:


Za koru

  • 3 jajeta podeljena na žumance i belance
  • 7 kašika brašna
  • 7 kašika kristal šećera
  • rendana kora limuna


Za karamel

  • 100 ml ulja
  • 80 grama kristal šećera

 

Za gornji deo

  • 50 grama mlevenih oraha
  • Limunov sok
  • 7 bresaka

 

Priprema


Karamelizovati ulje i šećer dok ne dobiju smeđu boju.


Na kalup obložen pek-papirom poređati očišćene breskve isečene na kriške i staviti u rernu da se na 180 stepeni peče pet minuta, pa izvaditi i posuti mlevenim orasima i poprskati limunovim sokom.


Potom u dubokoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati sneg od belanaca, brašno, šećer, koru limuna .Potom ovim testom preliti sloj od bresaka i oraha i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.


Zatim prohladiti i izvaditi iz kalupa izvrtanjem na tanjir.