slatko osveženje

Za ALERGIČARE, VEGANE, ONE NA DIJETI... Brzi domaći SLADOLED bez kravljeg mleka, jaja, šećera (RECEPT)

Ukus joj je bogat i intenzivan, a ova ledena poslastica je daleko zdravija od kupovnih sladoleda

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 veće banane
  • 4-5 supenih kašika nekog biljnog mleka (pirinčanog, sojinog, kokosovog...)
  • šaka sitno seckanih breskvi


Priprema


Noć ranije, nasecite banane na deblje kolutove, ubacite u kesu za zamrzivač i zaledite.


Sutradan, sipajte zamrznute kolutiće u blender, dodajte biljno mleko i izblendajte dok ne dobijete kremastu smesu. Tek na kraju dodajte breskve i blendajte tek nekoliko sekundi. 

 

Potom izlijte u plastičnu činiju ili, još bolje, kalupe za sladoled ili čaše u koje je umočen štapić i sačekajte da se zamrzne.