letnji ručak na brzinu

Bez mesa, a tako ZASITNO I UKUSNO! Sočne PUNJENE TIKVICE gotove za pola sata (RECEPT)

Ukoliko obožavate kombinaciju sira i povrća, ovo je ručak za vas.

foto: Shutterstock

Priprema se brzo i lako, ne košta mnogo, a ukus je izvanredan — tako se najbolje mogu opisati tikvice punjene sirom i jajima.


Sastojci:

 

  • 4 tikvice
  • 4 jajeta
  • 300 grama sira
  • kašika ulja
  • 200 grama rendanog kačkavalja
  • so i biber po ukusu


Priprema


Uključite rernu na 160 stepeni.


Operite tikvice, po dužini ih presecite na pola, pa kašikom izdubite.


Zatim u jednoj dubljoj činiji dobro umutite jaja, pa dodajte sir, ulje, so i biber, sve promešajte i potom kašikom punite tikvice.


Poređajte ih po podmazanom plehu i pospite rendanim kačkavaljem.


Pecite oko 15 minuta, sve dok ne dobiju finu zlatnu nijansu.


Prijatno!