mali saveti

3 TRIKA KAKO SAČUVATI NOVAC OD DŽEPAROŠA: Sklonite svoj novac na ova mesta i bićete bez brige

Ako vaše finansije razdelite na 3 dela i stavite ih na 3 različita mesta, izbeći ćete situaciju da na putovanju ostanete bez para ukoliko budete opljačkani ili ga izgubite iste.  

foto: Shutterstock

Ako idete na more, ili zapravo putujete na neku destinaciju, najčešće pored pasoša ponećete novac, a naravno da su tu i garderoba, telefon, punjač i sl. 

 

No, hajde da se bavimo novcem! Ukoliko se desi da nosite veće sume novca, preporučljivo je da novac razdvojite na delove, odnosno da ga spremite na nekoliko različitih mesta. 

 

foto: Profimedia

 

Prateći ove savete možete se osigurati da nećete ostati bez novca na putovanju:

 

  1. Ljudi nose često novac u novčaniku i to je okej, ali jedan deo novca stavite u neku pregradu! U slučaju da se desi da vam neko ukrade ili izgubite novčanik, a da postoji mogućnost da ga pronađete bitno je da u toj brzini kradljivci ne uzmu sav vaš novac.
  2.  Jedan deo novca ostavite u koferu! Najbolje je da taj deo ostavite u deo kofera koji se nalazi ispod platna kojem je obložena unutrašnjost istog, ukoliko može da se odšnira, a obično može.
  3. I treći deo novca od cele sume stavite u pregradu u vašem rancu koji svakodnevno nosite, jer ako izgubite novčanik ili vam ga neko ukrade imaćete i dalje novac koji ste odvojili.

I da, čuvajte svoj pasoš! On vam najviše znači dok ste na putovanju.