Ako nemate svežu tunu, čak je i ona iz konzerve odlično rešenje!
Sastojci:
- 500 g tunjevine sveže
- po 2 crvene i zelene paprike
- 3 paradajza
- 6 krompira srednje veličine
- 2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml belog vina
- 200 ml bujona
- kašičica seckane majčine dušice
- so, biber
Postupak
1. Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte, piše Stvar ukusa.
2. U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
3. Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.
( Izvor: Stvar ukusa )