Ne treba vam mnogo vremena, a rezultat je nesvakidašnje jelo čiji se ukus ne zaboravlja
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
1 čen belog luka
50 g kapra
vezica nane
1 kašičica vorčester sosa
sok od pola limuna
Priprema
Isecite paradajz na pola, kašičicom očistiti od semena, poslolite i prevrnite na rešetku da se cede pola sata, piše Stvar ukusa.
Izlupajte pileće grudi i isecite ih na tanke šnicle.
Oljuštite beli luk i iseckajte ga na listiće. Operite tikvice i isecite na kolutove.
Pržite piletinu u tiganju na ulju 5 minuta
Dodajte kapar, beli luk, sok od limuna, vorčester sos, so i biber. Promešajte i pržite još 5 minuta.
Izvadite meso i ostavite po strani, a u istom tiganju dinstajte tikvice 10 minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode.
Prebacite meso i tikvice u secka i istitnite tako da dobijete ujednačenu masu.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napunite paradajz filom od piletine i tikvica, pobiberite i poređajte ih u vatrostalnu posudu.
Pecite oko 30 minuta a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.
Operite nanu, osušite i isitnite. Pospite po punjenom paradajzu.