Popularno povrće koje obiluje hranljivim materijama odlično je za pripremu čorbice koja se može služiti i hladna i topla
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 češanj belog luka
- ulje, nekoliko kašika po ukusu
- 100 grama spanaća
- kašičica soli
- 2 kašike kukuruznog skroba
- kisela pavlaka po ukusu
Priprema
Zagrejte ulje, pa na njemu propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte tikvicu koja je prethodno očišćena i iseckana na kockice. Dinstajte dok ne omekani, a potom prelijte vodom po ukusu. Nakon što provri, dodajte sitno seckan spanać i prokuvajte.
Nakon kraćeg kuvanja, sipajte kukuruznu skrob i mešajte sve dok se čorba ne zgusne. Pri kraju začinite belim lukom i kašičicom soli. Nakon što sklonite s vatre, sve dodatno usitnite štapnim mikserom.
Ukoliko vam se čini da je čorba pregusta, dodajte još malo vode i kuvajte nekoliko minuta. Na kraju, ukoliko volite, dodajte malo kisele pavlake i ukrasite listićima spanaća.