nećete joj odoleti

NEMA BOLJEG NAČINA DA UPOTREBITE TIKVICU: Bogata i SUPERZDRAVA prolećna čorba (RECEPT)

Popularno povrće koje obiluje hranljivim materijama odlično je za pripremu čorbice koja se može služiti i hladna i topla

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 češanj belog luka
  • ulje, nekoliko kašika po ukusu
  • 100 grama spanaća
  • kašičica soli
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • kisela pavlaka po ukusu


Priprema


Zagrejte ulje, pa na njemu propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte tikvicu koja je prethodno očišćena i iseckana na kockice. Dinstajte dok ne omekani, a potom prelijte vodom po ukusu. Nakon što provri, dodajte sitno seckan spanać i prokuvajte.

 

Nakon kraćeg kuvanja, sipajte kukuruznu skrob i mešajte sve dok se čorba ne zgusne. Pri kraju začinite belim lukom i kašičicom soli. Nakon što sklonite s vatre, sve dodatno usitnite štapnim mikserom.

 

Ukoliko vam se čini da je čorba pregusta, dodajte još malo vode i kuvajte nekoliko minuta. Na kraju, ukoliko volite, dodajte malo kisele pavlake i ukrasite listićima spanaća.