rapsodija ukusa

TOPI SE POD PRSTIMA I SEĆA NA DETINJSTVO: Domaća pita sa bagremovim MEDOM i jabukama!

Ukoliko vam dolaze gosti a vi nemate dovoljno vremena za kuvanje, ovo je idealna poslastica uz kafu.

foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

600 gr jabuka

malo cimeta

3 pudinga

750 ml. mleka

šećer za puding

3 bagremovog kašike meda

2 vanilin šećera za puding

1/2 kg. kora

ulje

 

Priprema:

 

Skuvati puding sa šećerom i vanilin šećerom i prohladiti. Jabuke očistiti i izrendati. Dodati 2 kašike meda i malo cimeta.

Pleh podmazati, pa staviti 1 koru pouljiti, pa drugu pa pouljiti i premazati jabukama. Tako pola kora. U sredinu staviti sav puding i rasporediti. Zatim opet kore ulje i jabuke. Na svaku drugu koru stavite jabuke.Završite sa dve prazne kore samo ih premažite uljem. Isecite oštrim nožem na kocke i pecite oko 50-55 min na 180 stepeni C.

 

foto: Profimedia