Sve što treba da uradite jeste da narendate sir, naseckate mladi luk, a ostatak posla — radi rerna!
Sastojci:
250 g glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice suvog origana
240 ml mleka
2 velika jaja
50 ml maslinovog ulja
150 g narendanog sira
3 mlada luka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namastite standardni kalup za 12 mafina ili pripremite 12 čvrstih korpica.
Izmiksajte jaja, dodajte mleko i maslinovo ulje. Potom, dodajte sve suve sastojke, brašno, prašak za pecivo, so i origano, pa sjedinite drvenom kašikom ili spatulom. Na kraju, umešajte narendani sir i sitno naseckani mladi luk.
Testom napunite kalupe, ali ne do vrha, pa ih pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta. Proveriti čačkalicom jesu li gotovi.
( Glossy/gastro.24sata.hr )