ovaj ukus ćete upamtiti

RECEPT KOJI GRCI PRENOSE S KOLENA NA KOLENO: Slasna TIROPITA sa sirom i BEZ KORA pravi se bez mnogo muke

Ova ukusna pita veoma je popularna u Grčkoj, gde domaćice često mešaju i više vrsta sira da bi došle do najboljeg ukusa

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 5 jaja
  • 200 gr brašna
  • 400 gr sira feta
  • 200 gr. edamera ili nekog drugog tvrdog sira, po želji
  • 1 čaša pavlake
  • 1 dcl ulja
  • 1 kašičica praska za pecivo

 

Priprema

 

U posudi lagano izmutiti jaja, da budu kao za pohovanje.

 

Dodati fetu izmrvljenu viljuškom, edamer izrendan na krupno rende, pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo i izmešati.

 

Tepsiju prečnika 30 cm malo premazati uljem i izliti masu.

 

Peći na 180 stepeni oko 45 minuta.