recept

U TESTO UBACITE SASTOJAK IZNENAĐENJA I DOBIĆETE — MAGIJU: Roze krofnice se ne prže, nisu masne, a gotove su za 15 MINUTA

Ne prže se, pripremaju se jednostavno, a njihov ukus nije ni nalik krofnama koje ste do sad jeli

foto: Shutterstock

Osim regularnih sastojaka, u testo idu i jagode, a njihova aroma čini da ove krofne budu nešto najukusnije što ste ikada probali.


Najbolje od svega je što se peku u rerni, pa nisu masne, i sve što vam treba je kalup za krofne sa rupicom u sredini koji možete da kupite u svim bolje snabdevenim marketima. Što se tiče ukusa, zaista je neprepričljiv. One su toliko sočne i aromatične, da prosto morate da ih probate i u to se uverite i sami.

 

E sad, kada ih isečete, možete da ih napunite ili premažete i mešavinom krem sira i prah-šećera sa malim dodatkom vanile, pa ćete dobiti poslasticu koja može da stane na crtu i najkomplikovanijoj torti.

 

Sastojci:

 

  • 1 šolja od 200 ml brašna
  • 1/3 šolje šećera
  • kašičica praška za pecivo
  • ¼ kašičice cimeta
  • ½ kašičice soli
  • 1/3 šolje mleka
  • 1 jaje
  • 3 kašike rastopljenog putera
  • 10 većih jagoda
  • kašika meda ili javorovog sirupa
  • 2 kašike džema od jagoda

 

Priprema

 

Jagode ispasirajte sa džemom. U veću posudu stavite sve suve sastojke i sjedinite ih. Napravite rupu u sredini, dodajte jaje, mleko, rastopljeni puter i med, pa dobro promešajte. Polako dodajte pasirane jagode i sve dobro sjedinite.

 

Kalupe za krofne premažite uljem pa ih napunite testom, ali ne do kraja. Pecite ih oko 20 minuta na 180 stepeni, pa ih ostavite da se ohlade pet minuta. Premažite ih mešavinom krem sira i šećera u prahu.