od svega par sastojaka

DESERT KOJI ĆE OBOŽAVATI I MALIŠANI, I ODRASLI: Uskršnja ČOKOLADNA jaja sa kokosom (RECEPT)

Ukrasite uskršnju trpezu prelepim čokoladnim jajima sa kokosom, u kojima će najviše uživati najmlađi.

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

235 g krem sira

30 g putera

500 g šećera u prahu

100 g kokosa

200 g otopljene čokolade

 

Priprema:


Krem sir i puter sobne temperature umutite. Zatim. dodajte šećer u prahu i kokos i nastavite da mutite. Pokrijte i ostavite u frižideru sat vremena.


Premažite ruke šećerom u prahu i uzimajte po malo smese, pa oblikujte jaja.

 

Stavite na pek papir, pa vratite u frižider na sat vremena. Uzmite štapić za ražnjić i zabodite u jaje od kokosa.


Umočite jaje u otopljenu čokoladu koja se prohladila. Neka se višak čokolade ocedi, pa zabodite štapić u stiropor ili već nešto po vašem izobru, da stoji uspravno dok se čokolada ne osuši.