ukusno i sočno

IDEALNO AKO IZBEGAVATE BRAŠNO: Bogata PICA BEZ TESTA je ručak po svačijem ukusu (RECEPT)

Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 400 grama mlevenog mesa
  • jedan plavi patlidžan
  • 4 čena belog luka
  • jedna crvena paprika
  • jedan paradajz
  • 100 grama gaude
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
  • ulje po potrebi


Priprema


Patlidžan ispecite u rerni, pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim belim lukom. Posolite i pobiberite.

 

Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poređajte papriku isečenu na trake i kockice paradajza.

 

Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.