Ne znajući pravi način da ga začine, mnogi karfiol izbegavaju zbog njegovog oštrog ukusa. No, šteta je ne iskoristiti blagodeti ovog zdravog povrća.
Predstavljamo vam recept za posnu čorbicu od karfiola, sa mirisnim začinima. Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.
Sastojci:
glavica karfiola
četiri krompira
dve glavice crnog luka
tri čena belog luka
litar povrtne supe od kocke
kari u prahu
tucana ljuta paprika
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. Karfiol očistite, razdvojite na cvetove, ubacite u pleh i pecite dok lepo ne porumeni i postane mekan. U međuvremenu, izdinstajte na maslinovom ulju sitno seckani crni luk, krompir oljuštite i isecite na kockice.
Luku dodajte seckani beli luk, zatim začine - kašičicu karija, prstohvat ljute paprike. Nalijte sa oko dva decilitra supe, a zatim dodajte krompir i pustite da proključa. Ulijte ostatak supe i dodajte pečeni karfiol.
Kada se krompir skuva, čorbicu usitnite u blenderu do željene gustine, pa začinite solju i biberom.