RECEPT

TAKO KREMASTO I FINO: Superukusni desert sa VANILA KREMOM koji se ne PEČE — i ne treba vam nikakvo umeće u kuhinji

Kremasta poslastica spremna je za tili čas

foto: Youtube Printscreen/cookrate

Sastojci:

 

3 jajeta

200 g šećera

100 g kukuruznog skroba

10 g vanilin šećera

1 l mleka

300 ml slatke pavlake

100 g šećera u prahu

50 g crne čokolade

 

Priprema:


Jaja, šećer skrob i vanilin šećer pomešajte sa malo mleka i umutite žicom. Ostatak mleka stavite da se greje i dodajte smesu od jaja. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre i pokrijte providno folijom i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, umutite mikserom.

 

Pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa sjedinite obe smese. Sipajte u tepsiju dimenzija 22×22 cm, poravnajte i narendajte čokoladu preko. Stavite u frižider pola sata.