Torta je veoma ukusna, lagana, kremasta, kao sladoled, topi se u ustima !
Sastojci:
Za fil:
4 žumanceta
600 ml mleka
10 g vanilin šećera
80 g šećera
40 g pudinga od vanile
1 kašika gustina
125 g maslaca
120 g čokolade (100 g za kuvanje i 20 g čokolade sa lešnicima)
1 kašičica kakaoa
40 g lešnika
30 g mlevene plazme
Za koru:
4 belanceta
prstohvat soli
100 g šećera
80 g brašna
50 g lešnika
1 kašičica praška za pecivo
Za dekoraciju:
šlag (70 g + 100 ml mleka)
rendana čokolada
Priprema:
Prvo pripremite fil, a dok se on hladi ispecite koru.
Za fil: Stavite 400 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, da se kuva. Za to vreme u činiji sjedinite žumanca sa pudingom od vanile, kašikom gustina (ili brašna) i 200 ml mleka.
Umućenu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne.
Sklonite fil sa šporeta i dodajte čokoladu i kakao. Fil prekrijte sa folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se ohladi.
Ohlađenom filu dodajte maslaca i umutite mikserom. Dodajte sitno seckane (ili mlevene) lešnike i mleveni keks, pa umutite mikserom, da se sastojci sjedine.