Uživaćete u svakom zalogaju!
Piletina spremljena na ovaj način je veoma mekana i ukusna, uverite se i sami!
Sastojci:
Četiri pileća filea
So i biber po ukusu
Kašika začinskog bilja (ruzmarin, peršun...)
Dve kašike maslinovog ulja
60 mililitara jabukovog sirćeta
55 grama hladnog putera (iseći na kockice)
Kašika vode (po potrebi)
Priprema
Pospite piletinu solju i biberom.
U dubljem tiganju zagrejte ulje na vatri srednje jačine, dok ne počne da ključa.
Zatim u to stavite meso, pospite začinskim biljem, i ostavite da se prži oko 5-6 minuta, pa je okrenite na drugu stranu i ostavite oko pet minuta da se krčka.
Zatim u tiganj dodajte jabukovo sirće i puter, pa blago protresite tiganj da se puter rastopi, i ostavite da se sve zajedno krčka još 2-3 minuta. Ukoliko je sos previše gust, dodajte kašiku-dve vode.