Kada budete probali ovaj recept, sigurni smo da će vam postati omiljeni.
Sastojci:
100 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica suvog kvasca
oko 500 g brašna
Za nadev:
200 g mlevenog junećeg mesa
50 g rendanog kačkavalja
korijander
majčina dušica
peršun
crni biber
muskatni orašćić
aleva paprika
susam
Priprema:
U odgorajuću posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so, šećer, izmešati, dodati mlako mleko, ulje, mlaku vodu te umesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata. Za to vreme, meso propržiti na zagrejanom ulju, začiniti po ukusu, te ostaviti da se ohladi. U smesu umešati rendani kačkavalj i sve dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u veliki krug i seći trouglove. Na svaki staviti po malo nadeva od mesa i kačkavalja. Uviti u kiflice, ređati u pleh obložen pek-papirom. Svaku kiflicu premazati umućenim žumancima i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.