NEŠTO DRUGAčIJE

NEMA PRŽENJA U DUBOKOM ULJU: Krofne iz RERNE savršeno su ukusne i mekane (RECEPT)

Recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!

foto: Shutterstock

Sastojci i priprema:

 

pola kocke kvasca (30 g ili kašičica suvog kvasca)

500-600 g mekog brašna

pola kašičice soli

200 ml mleka (može i voda)

2 kesice vanilin šećera, može i aroma

50 g šećera

2 jajeta

50 ml ulja

 

Izmešati sve i zamesiti sa 500-600g mekog, belog brašna, kada ste dodali brašno, ne zaboravite staviti i pola kašičice soli.

 

Dobro zamešeno testo prekriti i ostaviti na toplom da nadođe. Posle pola sata ili sat vremena premesite, razvucite oklagijom i vadite većom čašom ili modlom kolutove.

 

Na jedan deo kolutova prstima pritiskajući napravite malo udubljenje. Tu stavite fil koji želite, rubove testa premažite vodom, pa preklopite drugim delom testa.

Pritisnite prstima oko krofne da se delovi spoje i potom opet modlom izvadite obruč krofne da bi dobili lep oblik. 

 

Slažite u tepsiju sa pek papirom, premažite krofne sa umućenim jajetom i ostavite da stoje od 15–20 minuta da malo nadođu. Peku se na 180 stepeni oko 30 minuta, zavisi od rerne, uglavnom, treba da fino porumene. Krofne uvaljajte u prah šećer i uživajte. Prijatno!