trikovi iskusnih domaćica

TAJNA JE SAMO U JEDNOJ STVARI: Uz ovaj trik vam piletina NIKAD više neće ispasti isuviše suva

Retki su oni koje ne vole piletinu, što je uvek sjajna ideja za ukusan obrok, uz prilog od povrća ili slasnih krompirića

foto: Shutterstock

Ipak, prilikom pripreme piletine zna se dogoditi da ispadne previše suva, ali postoji dobar trik uz koji se to može izbeći.

 

Evo jednog odličnog trika iskusnih kuvara pomoću kojih će piletina uvek biti savršena:

 

Reč je o tzv. suvom poširanju piletine, a trik je u tome da meso prekrijete papirom za pečenje i ispod njega će se zadržavati sva toplina koja će zadržati sočnost.

 

Priprema:

 

Kalup za pečenje prvo namažite maslacem, položite komade piletine, začinite po želji. Zatim, maslacem namažite papir za pečenje, pa ga prislonite na meso. Papir lepo prstima poravnajte kako bi zadržao toplinu, pa pecite oko pola sata.

 

I ne zaboravite da pre sečenja komad ispečenog mesa uvek treba odstojati desetak minuta kako bi se njegovi sokovi rasporedili, jer ako meso počnete seći odmah nakon pečenja, svi prirodni sokovi će iscuriti, a boja neće biti ujednačena.

 

Poslužite po želji s povrćem, pirinčem, krompirićima...