ne zalećite se

NE BACAJTE NOVAC NA BESPOTREBNE STVARI ZA BEBU: Iskusne mame otkrivaju šta SIGURNO nećete koristiti!

Umesto ovih stvari, novac potrošite na nešto što će vam sigurno poslužiti

foto: Shutterstock

Ukoliko već imate decu, dok se spremate za novu bebu znaćete tačno šta vam treba za njenu negu i uživanje, ali ako ste prvorotka moguće je da ćete potrošiti novac i zauzeti prostor nečim što verovatno nikad nećete upotrebiti!

 

Isto važi i za poklone — želeći da obradujemo nekoga često kupimo nešto što im zapravo neće preterano koristiti i potrošeni novac bi bio pametnije utrošen na nešto sasvim drugo.

 

Srećom,iskusne mame otkrile su koje su im stvari za bebu bile najbeskorisnije.


Na vrhu ove liste našli su se za kanta za pelene.


Ona nije preterano skupa, ali je potpuno besptrebna! Služi da pelene ne smrde po stanu ili u kanti za smeće. Međutim, u toj kanti se još više usmrde — rekla je jedna mama.

 

Umesto kupovine kante, daleko je mudrije dati taj novac za, recimo, same pelene, koje znate da će sigurno biti upotrebljene.

 

foto: Shutterstock

Na drugom mestu je odeća, tačnije previše odeće! Mališani, naime, vrlo brzo prerastu te manje brojeve namenjene novorođenčetu i na samom početku se treba kontrolisati koliko god ljupke bile minijaturne štramplice, benkice i haljinice.


Na ovoj listi nalaze se i jastuk i jorgan za bebu, flašice koje su ostale neupotrebljene jer je beba sisala, skupoceni dušeci za bebe, ogradice za igru, laže koje dete odbija, pult za presvlačenje, automobilčići s akumulatorom, stalak za kadicu...


Ipak, imajte na umu da su svaka mama, beba i način života drugačiji, pa bi nešto što jedna nikad nije upotrebila drugoj mnogo značilo! Tako se na ovoj listi našao i sterilizator, koji mnoge mame ne koriste jer jednostavno otkuvavaju u šerpici sve što je potrebno, dok ga druge mame uključuju svakodnevno i ne mogu da zamisle život bez njega. Zato je najvažnije dobro razmislite pre kupovine i ne zalećete se zbog sniženja ili toga koliko je neki predmet simpatičan!