obavezno probajte

JEDE SE BEZ HLEBA I VRLO JE IZDAŠAN: Najslasniji PUNJENI KROMPIR idealan za dane posta (RECEPT)

Ako nemate ideju šta ćete danas spremati za ručak, obavezno probajte ovo jelo

foto: bakina kuhinja

Potrebno je:

 

  • 300 gr spanaća
  • 1 šargarepa
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 600 gr krompira
  • celerov list
  • ulje, so, biber


Priprema

Spanać iseći na rezance. Krompir i šargarepu skuvati, ali ne sasvim. Luk usitniti, dodati malo ulja, pa ga propržiti i dodati spanać, seckanu šargarepu, seckan beli luk, so, biber i seckan celer.

Sve izmešati. Krompir oljuštiti, preseći na pola, pa ga izdubiti. Izdubljen deo krompira malo viljuškom izdrobite, pa ubacite u spanać, izmešajte i punite krompir.

Odozgo se rešaju kolutovi paradajza. Posoliti paradajz i premazati uljem.

 

Peći u rerni na 220 stepeni oko 30 min da se malo zapeće.