Idealna je za slavlja i praznike
Sastojci:
Kore I i III
4 belanca
4 kašike šećera
4 kašike brašna
4 kašike pečenih i samlevenih lešnika
1/2 žumanca
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca, zatim brašno i lešnike, izmešati polako varjačom.
Ovako ispeći dve iste kore u plehu 35×25 10 min. na 180 C.
Kora II
4 belanca
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike kakaa
4 kašika lešnika
1 žumance
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumance, brašno, kakao i lešnike.
Ispeći crnu koru na 180 C 10 min.
Fil I
10 žumanca
7 kašika šećera
2 kašike gustina
1 kesica vanilin šećera
250 ml mleka
100 g crne čokolade
200 g margarina ili putera
200 g šećera u prahu
Fil II
250 g šlag kreme
300 ml mleka
200 g pečenih i samlevenih lešnika
Za prelivanje kora
200 g čokolade
100 g margarina ili putera
Način pripreme:
Priprema fila I
200 ml mleka staviti da provri, a 50 ml mleka sastaviti sa gustinom, žumancima i vanilom. Dobijenu masu sipati u provrelo mleko i kuvati do gustine kao puding.
Ohladiti fil pa dodati umućen margarin sa šećerom u prahu i 200 g istopljene bele čokolade. Fil podeliti na tri jednaka dela. Dva dela ostaju bela a u treći deo dodati istopljenu crnu čokoladu.
Fil II
Umutiti šlag kremu sa mlekom pa dodati mlevene i prepečene lešnike…fil podeliti na tri jednaka dela.
Pre filovanja torte bele kore preliti sa prelivom od istopljene čokolade i margarina ili putera. Kore dobro ohladiti da se čokolada stegne.
Filovati
Bela kora prelivena crnom čokoladom, pa beli fil pa šlag sa lešnicima…zatim ide crna kora-crni fil, pa šlag sa lešnicima.
Opet ide bela kora prelivena crnom čokoladom, pa beli fil pa šlag sa lešnicima. Dekorisati čokoladnim filom.